Posle višemesečne pauze bioskop Kulturnog centra u Novom Pazaru počeće ponovo da radi, uz smanjen kapacitet i obavezno pridržavanje epidemioloških mera, najavljeno je danas iz te kulturne ustanove.

Urednica dramskog i filmskog programa Elma Šabanović kazala je gostujući u “Plusiranju” na radiju Sto plus da će projekcije, kao i ranije, biti petkom i subotom.

“Kulturni centar je učinio sve kako bi posetioci bili bezbedni, broj karata u prodaji je smanjen, obavezan je razmak između sedišta, odnosno, jedno će biti prazno, a obavezno je nošenje maski. Važno je što smo ponovo uveli kulturne sadržaje, da se život polako vraća u normalu i apelujemo na posetioce da se pridržavaju pravila”, rekla je Šabanović.

Ona je najavila da će bioskop ponovo početi sa radom u petak u 16 časova, projekcijom dečijeg filma “Kapetan Sabljozubi i magični dijamant”, a da će dva sata kasnije na repertoaru biti romantična drama “Još uvek verujem”.

“Večernji termin (20.30h) rezervisan je za blokbaster ‘Tenet’ u koji je, prema nekim podacima, uloženo najviše u filmskoj industriji. Ovog vikenda (subota, 21h) ćemo prikazati i film ‘Novi mutanti’, horor koji su veoma popularni kod naše publike”, izjavila je Šabanović.

Do kraja septembra u bioskopu će, između ostalih, biti prikazani i filmovi “Snežana i sedam patuljaka”, “Mulan”, “Hotel Beograd”, “Pinokio”, “Van kontrole”, “Rat sa dekom”, “Istina”, “Superjunak Samsam”, “Grenland – Poslednje utočište” i “Antebelum”.

Karte, po ceni od 250 dinara, se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

E. Đulović