Poturak najavio “1001 aktivnost”

Narodni poslanik Munir Poturak rekao je danas da se Kancelariji za komunikaciju poslanika sa građanima za godinu dana javilo 713 osoba, od kojih je oko 80 odsto tražilo zaposlenje, 15 odsto materijalnu pomoć a samo pet odsto onih kojima treba pravna zaštita.

Poturak je na konferenciji za novinare rekao da su građani pravnu pomoć na nivou grada dobijali preko pravne pomoći lokalne samouprave, a na nivou Republike preko ombusmana.

 “Ljudi teško žive pa im i mali problemi izgledaju teško i nerešivo, zato je nepohodno da animiramo javnost I uključimo građane.”, kaže Poturak.

On je pozvao medije da prate rešavanje problema građana koji se obrate ovoj kancelariji, od momenta prijave do rešenja.

“To je prilika da vidimo kako funkcionišemo kao grad, koliko smo spremni da budemo aktivni I pomognemo da reši problem”, rekao je Poturak.

On je najavio akciju “1001 aktivnost”, a za njen početak je pozvao građane da se uključe u pomoći Izetu Arslanoviću, kojem su 2006. godine klizište I voda urušili kuću, koja već četiri godine nije sanirana, iako je on uputio zahteve na mnoga mesta, a i pripada mu nadoknada po osnovu elementarnih nepogoda. 

 “Ovo je šansa da vidimo da li smo sposobni da Izeta uselimo u njegovu kuću pre početka zime”, rekao je Poturak.