Povuci-potegni po Pešačkoj zoni

Gradska uprava Novog Pazara je danas upozorila vlasnike ugostiteljskih ubjekata da će ukloniti sve stolove u Pešačkoj zoni ukoliko ne plate zakup po važećem cenovniku.

 

Načelnik Gradske uprave Sulejman Nicević tvrdi da je samo jedan vlasnik lokala u ulici 28. novembra potpisao ugovor o zakupu, i to samo na šest dana.

 

„Terase u Pešačkoj zoni su zvanično počele sa radom 25. maja ove godine, sa dozvolom da bez ikakve naknade rade narednih 30 dana. Međutim, i nakon isteka tih 30 dana niko od njih još uvek nije zvanično potpisao ugovor o korišćenju terasa, tako da ćemo biti primorani da sklonimo sve stolove i stolice sa Pešačke zone“, rekao je Nicević za Sto plus radio.

 

On je ocenio da vlasnici ovih ugostiteljskih objekata trenutno nezakonito koriste državnu imovinu i da su inspekcije u obavezi da sprovedu gradsku Odluku o lokalnim komunalnim taksama za uređenje javnih površina.

 

„Prema odluci od 24. maja ove godine, cena jednog kvadrata u ekstra zoni za jedan dan iznosi 56 dinara, u prvoj zoni 36, u drugoj 24, a u trećoj 16 dinara“, rekao je Nicević.

 

Prošle godine su zakupci terasa u ekstra zoni plaćali dnevno 25 dinara po kvadratu,  u prvoj zoni 16 dinara, drugoj 12, a u trećoj sedam dinara.

 

Podsećemo, 15 vlasnika ugostiteljskih objekata u pešačkoj zoni u Novom Pazaru, u ulici 28. Novembar, oštro su reagovali na drastično povećanje cena zakupa prostora za postavljanje stolova na terasama i zatražili korekciju do prosečne cene koju lokalnim samoupravama plaćaju ugostitelji u ostalim gradovima Srbije.

 

Zastupnik kafea Amigo Ishak Paljevac je ranije za radio Sto plus rekao da su oni primorani da plaćaju ovaj prostor, dok na drugoj strani postoje ugostitelji koji imaju oko 200 kvadrata terase i ne plaćaju ništa.