Pravoslavni vernici danas su širom sveta obeležili rodjenje i krštenje Isusa Hrista, a ceremonije su održane na jezerima, rekama i obalama mora.
U Rusiji, Ukrajini, Srbiji i drugim pravoslavnim državama koje poštuju julijanski kalendar obeležava se Badnje veče, dok rimokatolici i protestanti proslavljaju priču o mudracima koji su pratili zvezdu do mesta rodjenja Hrista.
Glavna ceremonija u Grčkoj održana je u najvećoj luci te zemlje, Pirej u Atini, ali njoj nije prisustvovao premijer Aleksis Cipras. On je prisustvovao manjoj proslavi u grčkoj prestonici, nakon rasprave sa tradicionalistima zbog zakona koji istopolnim parovima daje pravo na gradjansku zajednicu.
Više od 1.000 pravoslavnih hrišćana prisustvovalo je obeležavanju Bogojavljenja po gregorijanskom kalendaru na vodama Famaguste na Kipru, u delu pod turskom okupacijom.
Oko 20 plivača tradicionalno se takmičilo za srebrni krst u hladnim vodama istočnog Mediterana, a ritual predstavlja simbol krštenja Isusa Hrista u reci Jordan.
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja održao je danas misu u bazilici Svetog Petra u Vatikanu povodom Bogojavljenja, kojom se obeležava poseta mudraca mladom Hristu u Vitlejemu.
Tradicionalna trka za krst Vaseljenske patrijaršije u Istanbulu održana je danas kao deo obeležavanja rodjenja i krštenja Isusa Hrista.
Grupa ljudi predvodjena pravoslavnim vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom i sveštenicima otišla je posle liturgije do obližnjeg bosforskog doka odakle je u okviru ceremonije bačen krst, a potom je održana i trka.
Hiljade mladića u Bugarskoj tradicionalno je tragalo za raspećem koja su sveštenici bacili u hladnu vodu. Prema verovanju, osoba koja pronadje krst biće zdrava i oslobodjena zlih duhova tokom cele godine.
Deca širom Španije otvorila su jutros poklone ostavljene nakon noćašnje „posete“ Sveta tri kralja, odnosno tri mudraca.
Jerusalimski patrijarh Teofil Treći stigao je danas u Vitlejem povodom proslave Božića prema julijanskom kalendaru.
Pobunjenici na istoku Ukrajine kazali su da su spremni da oslobode zarobljenike zbog obeležavanja Božića, ali nije navedeno da su ukrajinske vlasti spremne na razmenu.
Stotine meštana jednog sela na jugu Rumunije okupilo se danas na poljima gde je sveštenik tradicionalno održao obred za odbranu od bolesti i nesreće tokom cele godine.
Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijrh Irinej poželeo je danas svim vernicima da Badnji dan, kao i Božić, provedu u miru. Prva Božićna liturgija zakazana je za ponoć u hramu Svetog Save na Vračaru.
Vernici Božić vide kao najradosniji hrišćanski praznik koji se obeležava tri dana. Simboli Božića kod pravoslavnih Srba su badnjak i česnica.