Na konkurs za festival „Stari grad“ do sada se prijavilo 33 izvođača, a najviše ih je iz Bosne i Hercegovine, rekao je direktor ove muzičke manifestacije Aladin Imamović.

On je radiju Sto plus kazao da će konkurs, koji je otvoren početkom aprila, trajati do 12. jula kada će se odabrati najbolje kompozicije koje će se predstaviti na festivalu.

Imamović je dodao da među dosadašnjim prijavljenim takmičarima ima mladih nada, ali i onih koji su se već dokazali u svetu muzike.

„Ono što je karakteristično za konkurse koji dugo traju je to što najveći  broj kompozicija pristiže u poslednjem mesecu, tako da nam tek sledi veliki broj prijava. Očekujemo da ovogodišnji festival obiluje kvalitetnim izvođačima i da će se prijavljivati i takmičari i van granica naše zemlje“, rekao je Imamović.

Direktor festivala je istakao da je za sada izvestan dolazak Alena Islamovića koji će sa bendom „Kad bi bio Bijelo dugme“, nastupiti na festivalu.

„Mislim da će Novopazarci, ali i svi posetioci festivala imati u čemu da uživaju, jer su mnoge generacije odrasle uz hitove Bjelog dugmeta i Divljih jagoda“, naveo je Imamović.

Jubilarni deseti festival „Stari grad“ ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta.

Organizator festivala i ove godine je Mass entertainment group, a pokrovitelj grad Novi Pazar.

E.Đulović