„Okrugli sto “Umrežavanje za decu“ u organizaciji Društva za razvoj dece i mladih iz Niša i novopazarske NVO “Urban-In“, održan je danas u Novom Pazaru.

 

Cilj ovog okruglog stola je značaj umrežavanja i povezivanja svih relevantnih institucija i izgrađivanje partnerskih odnosakako bi se odgovorilo na narastajuće probleme dece.

 

Programski koordinator Urban-ina Sead Biberović rekao je radiju Sto plus da su na ovom skupu učestvovale sve relevantne organizacije civilnog društva i institucije koje se bave decom.

 

„Na ovom okruglom stolu razgovaralo se o metodama i načinima umrežavanja svih relevantnih faktora koji se bave pitanjima dece“, kazao je Biberović.

 

On je dodao da je ovaj skup dobra prilika da se konstruktivnim razgovorima dođe do odgovora na mnogobrojna pitanja o problemima dece.

 

Na današnjem okruglom stolu predstavljena su saznanja o nacionalnim i evropskim mrežama organizacija građanskog društva.

 

Ovaj skup organizovan je u okviru projekta „Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU”, uz podršku Delegacije EU u Srbiji.