Pobednici pesničkog konkursa, koji je sredinom meseca februara  raspisala sjenička biblioteka “Muhamed Abdagić” proglašeni su na manifestaciji obeležavanja Svetskog dana dečije knjige u Sjenici.

Nagrađeni učesnici su Lejla Mišorep u kategoriji studenata, dok je učenica gimnazije “Jezdimir Lović” napisala najbolju pesmu u kategoriji srednjoškolaca. Najbolji osnovci bili su Ena Biberović, učenica osnovne škole “Svetozar Marković” i Ermin Pećanin iz osnovne škole “12. Decembar”.

Direktorka sjeničke biblioteke Edina Hamidović rekla je radiju Sto plus da se na konkurs prijavilo 20 kandidata, što je na zavidnom nivou s obzirom da je ovakav tip takmičenja prvi put organizovan u ovoj opštini.

“Raspisivanjem ovog konkursa imali smo za cilj da probudimo svest kod građana Sjenice za bavljenje pesništvom. Želeli smo da pokažemo da Sjenica ima mlade ljude koji pisanjem poezije umeju da izrate svoja posebna osećanja”, dodala je Hamidovićeva.

Hamidovićeva je istakla da su svim učesnicima konkursa dodeljene posebne diplome, a da su najbolji radovi nagrađeni novčano.

D. Selmanović