Promjena u vladajućoj većini sjeničke skupštine?

Na zahtjev 20 odbornika Skupštine opštine Sjenica za petak, 2. jul, zakazana je sjednica tog najvećeg zakonodavnog tijela u opštini.

Zahtjev su potpisali odbornici SDP-a, LDP-a, DS-a, Jedinstvene srpske liste, DSS-a i dva odbornika G 17 plus, koji bi, kako se najavljuje mogli činiti novu većinu.

Predsednik SO Harun Hajradinović potvrdio je za radio Sto plus da je sednica zakazana, a najavljenu promjenu u vlasti, dovodi u vezu sa nedavnim izborima za nacionalne savjete i ocenjuje da bi moglo doći i do vanrednih lokalnih izbora.

„Od izbora 6. juna menja se situacija. Mi smo podržali BKZ na tim izborima i zato se traži promena. Sadašnja vladajuća garnitura praktično predstavlja samo 10 odsto biračkog tijela. Stav Narodnog pokreta Sandžaka je da mora doći do vanrednih izbora i učinićemo sve da do njih dođe“, rekao je Hajradinović, inače funkcioner NPS.

Prema najavama, u opoziciju bi mogli preći odbornici Narodnog pokreta Sandžaka i odbornici Grupe građana „Dosta je“ Mensura Gičevića, koji su na nedavnim izborima podržali BKZ, dok bi, iz opozicije u vlast, prešli odbornici G 17 plus.

Inače sjenička skupština ima 39 odbornika, a vladajuću većinu čine SDP, LDP, DS, Jedinstvena srpska lista, DSS, NPS i GG „Dosta je“ Mensura Gičevića. Opozicija su SDA i G 17 plus.