Potraga za avionom Idžiptera (EgyptAir) na letu 804 koji je nestao iznad Mediterana nastavlja se posle izveštaja da olupina koja je pronadjena ne pripada letelici te kompanije, preneo je Si-En-En (CNN).
Kada su istražitelji prišli olupini pronadjenoj u Sredozemnom moru ustanovili su da ne pripada avionu Idžiptera koji je nestao, naveo je potpredsednik te kompanije Ahmed Adel u izjavi za CNN.
Avion Erbas A320, u kojem je bilo 66 putnuka i članova posade, nestao je u četvrtak ujutro na liniji od Pariza do Kaira.
CNN podseća da je Adel prethodno rekao da je olupina aviona pronadjena.
Adel je rekao da je u pitanju greška, dodavši da „ono što su identifikovali nije deo njihovog aviona“, pa se potraga i spasilačka operacija nastavljaju.
On je rekao da Idžipter ne učestvuje u potrazi i da informacije dobija od grčkih vlasti i egipatske vojske, ali nije naveo detalje o tome zašto je prethodno rečeno da olupina pronadjena u vodi pripada letelici te kompanije i kako su podaci prikupljeni.
Kompanija je sinoć objavila na društvenoj mreži Tviter da su ostaci aviona Idžiptera nadjeni u Egejskom moru, u blizini grčkog ostrva Karpatos, jugozapadno od Rodosa.
Grčke vlasti su objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta pre pada u more.
Egipat je saopštio da je verovatnije da su teroristi oborili avion nego da je u pitanju tehnička greška.