Pustinjaković čuvar mreže plavih

Golman Danilo Pustinjaković obavezao se danas na jednogodišnju vernost fudbalskom klubu Novi Pazar, saopšteno je radiju Sto plus iz ovog kluba.

 

Tridesettrogodišnji čuvar mreže je u Novi Pazar došao iz kruševačkog Napretka, a ranije je nastupao i za Jagodinu, Banat, rumunski Panduri, Čukarički Stankom i Proleter iz Zrenjanina.

 

Šef stručnog štaba “plavih’’ Saša Štrbac izrazio je zadovoljstvo dolaskom iskusnog golmana na Gradski stadion.

 

“Doveli smo proverenog čuvara mreže, a ja želim da ih u takmičarskom pogonu imam dvojicu približno istih kvaliteta, jer je prvenstvo dugo i uvek su moguće povrede ili pad forme. Videćemo da li će Petar Jokić ostati u klubu i zavisno od toga odlučiti hocemo li angažovati još jednog golmana’’, rekao je Štrbac.

 

Štrbac je nagovestio da će narednih dana ekipu pojačati još nekoliko kvalitetnih fudbalera, koji će popuniti praznine nastale odlaskom nekih važnih igrača iz prošle sezone.

 

“Žao mi je što su Ivan Ćirka i Miloš Živković otišli u BASK, dok još postoji šansa da u klubu ostanu Nebojša Skopljak i Nebojša Stanojlović. Nadam se da će sa nama biti Borko Milenković i Igor Pavlović, pa ćemo uz prava pojačanja opet imati tim za poštovanje’’, rekao je Štrbac.

 

Novi Pazar je ranije napustio napadač Miloš Stojanović, koji je otišao u slovačku ekipu Zlatne Moravice, a na Gradskom stadionu vise nisu golman Dragan Starčević, kao i vezni igrači Nenad Jovanović i Nenad Simić.

 

U trenažnom procesu trenutno nisu Salih Hamidović i Damir Beširović, za koje se ne zna hoće li ostati u klubu.