Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je odbacio kao netačne tvrdnje o navodnoj ruskoj umešanosti u američke predsedničke izbore i izjavio da se SAD aktivno mešaju u izbore u drugim zemljama.

Putin je noćas u intervjuu za En-Bi-Si (NBC) odbacio kao besmislenu ideju da Rusija ima štetne informacije o predsedniku Donaldu Trampu.

“Nikad se nisam sreo s njim. Imamo puno Amerikanaca koji nas posećuju. Mislite li da upravo sada prikupljamo kompromitujuće informacije o svima njima? Da li ste svi vi tamo izgubili razum?”, upitao je Putin.

Američke obaveštajne službe su zaključile da se Rusija mešala u predsedničke izbore na štetu demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

O navodima da Rusija ima dosije s kompromitujućim podacima o Trampu, Putin je rekao da je to još jedna glupost.

“Odakle bismo dobili te informacije. Zašto, da li samo imali neki specijalni odnos s njim? Nismo imali nikakve veze”, rekao je ruski predsednik.

Putin je rekao i da ne zna ništa o navodnim pokušajima Trampovog savetnika i zeta Džareda Kušnera da uspostavi tajni kanal komunikacije s Rusijom, kao i da nije razgovarao s ruskim ambasadorom u Vašingtonu Sergejom Kisljakom o bilo kakvom sastanku s Kušnerom.

“Da je bilo nešto značajno, podneo bi izveštaj ministru, a ministar bi izvestio mene. Nije bilo nikakvih izveštaja. Nema o čemu da se razgovara. Nije bilo nikakve posebne diskusije o sankcijama ili bilo čemu drugom. Za mene je neverovatno kako ste napravili senzaciju ni od čega”, rekao je Putin.

Vešti hakeri mogu, sugerisao je Putin, da iz bilo koje zemlje, uključujući SAD, prebace krivicu za hakovanje na Rusiju.

Putin je rekao i da se SAD aktivno mešaju u izborne kampanje u drugim zemljama.

“Stavite prst bilo gde na mapi sveta i svuda ćete čuti žaljenje da se američki zvaničnici mešaju u unutrašnje izborne procese”, rekao je Putin.