Rijaset Islamske zajednice Srbije sa sedištem u Beogradu čestitao je danas uskršnje praznike patrijarhu srpskom Pavlu, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima.

U čestitki koju su potpisali reis Adem Zilkić, počasni reis Hamdija Jusufspahić i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, navodi se da muslimani Srbije, "kao susedi i prijatelji", dele sudbinu pravoslavnog naroda na ovim prostorima.

"Želimo da u ovim prazničnim danima u svakom čoveku dobre volje i čiste duše ojača vera i poštovanje različitosti koje nas krase i odlikuju, uz iskrenost i otvorenost u međusobnim odnosima, negujući ljubav za čoveka, narod i državu", navedeno je.

Samo tako "možemo naše društvo i naš zajednički dom Srbiju urediti po zakonima najviše i najčovečnije pravde i milosti kojom nas obasjava i nadahnjuje vera prema Bogu Jednome", kaže se još u čestitki Rijaseta IZ Srbije.

U nedelju 27. aprila crkve i vernici koji vreme računaju po julijanskom kalendaru proslavljaju najveći hrišanski praznik Uskrs.