Saša Štrbac predstavljen na Gradskom stadionu

Fudbalski trener i povratnik na klupu Novog Pazara Saša Štrbac predstavljen je juče na Gradskom stadionu, gde je imao prvi kontakt sa kandidatima za prvi tim i predstavnicima medija.

 

Štrbac je na konferenciji za novinare rekao da mu je drago što se vratio u grad u kome je odlično prihvaćen i da će svaki igrač dati sve od sebe da klub zabeleži uspeh u narednoj sezoni.

 

“Došao sam svojoj kući, ovo je veliki klub i ne bojim se izazova. Daćemo sve od sebe da Novi Pazar uđe tamo gde mu je mesto-u Jelen Superligu’’, rekao je Štrbac.

 

On je istakao da će obaviti razgovor sa rukovodstvom kluba i odrediti igrače na koje će računati sledeće sezone.

 

“Iskreno, želeo bih da zadržim kompletnu prošlosezonsku odbranu, kao i još neke igrače iz veznog reda i napada. Nažalost, Stojanović je otišao u Slovačku. Imamo potrebu za još jednim golmanom, napadačem i možda dvojicom igrača u veznom redu, a u ekipi želim da imam i Gudijeljca i Lotinca koji u prolećnoj polusezoni nisu nosili plavi dres’’, kazao je Štrbac.

 

Štrbac je, osim u Novom Pazaru, samostalno radio u Obiliću. On je bio angažovan kao pomoćnik Stanislava Karasija u banjalučkom Borcu, Zvezdari i BASK-u, a jedno vreme je sa ovim trenerom proveo i u Ukrajini.

 

Ovaj trener se sa klupe Novog Pazara povukao nakon devetog kola u minuloj sezoni, zbog toga što su mu se, kao je rekao, “pojedini članovi uprave mešali u posao’’.

 

Podsećamo, ministar rada i socijalne politike u vladi Srbije Rasim Ljajić ranije je imenovan za predsednika Upravanog odbora fudbalskog kluba Novi Pazar, a iz kluba su istakli da će im prioritetni zadaci biti plasman u Jelen Superligu i poboljšanje sportske infrastrukture.