Portparol Gradskog odbora (GO) Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Edin Gudžević rekao je danas da su 13 bivših funkcionera ove stranke mobilne telefone dobili kao poklon gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića i da oni nisu imovina grada.

On je na konferenciji za novinare istakao da za to postoje dokumenti i da nisu tačni navodi predstavnika lokalne samouprave da su oni protivpravno prisvojili imovinu grada.

“Prilikom našeg razrešenja mi smo istog dana razdužili svu gradsku imovinu koja nam je bila na raspolaganju. Iako smo ponudili da vratimo i mobilne telefone to nije bilo izvodljivo, jer nikakav povratni dokument nismo mogli da dobijemo da su ti aparati vraćeni”, rekao je Gudžević.

On je naglasio i da su tih 13 telefona građane Novog Pazara koštali tačno 13, a ne 1.2 miliona dinara, jer su kupljeni u sklopu grupnog paketa Gradske uprave.

Gudžević je optužio gradsku vlast da je dozvolila bivšim funkcionerima, iz svojih, ali i redova koalicionih partnera da zadrže telefone i da im i dan danas plaća račune.

“Tako službene telefone Gradske uprave, iako više ne obavljaju javne funkcije, koriste Mirsad Jusufović, Asim Prenča, Sulejman Nicević, Mirsad Đerlek, Vujica Tiosavljević, Borka Jovanović i mnogi drugi. Službeni telefon koristi i Muamer Bačevac i to kao jedini predsednik odborničke grupe  u Skupštini grada”, izjavio je Gudžević.

Predstavnici Gradske uprave Novog Pazara na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavili su da su podneli krivične prijave protiv 13 bivših funkcionera iz redova SDA Sandžaka, zbog toga što još uvek nisu vratili službene mobilne telefone koje su zadužili u vreme dok su bili deo vladajuće koalicije.

N. Kočović