Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina pozvala je danas Sandžačku demokratsku partiju Rasima Ljajića na prekompoziciju vlasti u Novom Pazaru.

 

Sekretar gradskog odbora SDA Ahmedin Škrijelj rekao je na konferenciji za novinare da su na tu temu sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem i najvišim funkcionerima SDP pre dva meseca razgovarali predsednik SDA za Novi Pazar Muamer Smailbegović i šefica odborničke grupe u novopazarskoj skupštini Dževa Memić.

 

“Tada je dogovoreno da se za dva meseca ponovo sastanemo, ali do toga nije došlo, a SDP još uvek nije ništa odgovorila”, rekao je Škrijelj.

 

Skupštinsku većinu u Novom Pazaru formirali su koalicija Zajedno za Novi Pazar, okupljena oko SDP Rasima Ljajića, i Jedinstvena srpska lista (SRS, SPS, NS i DŠ).

 

Krajem prošle godine posebnim sporazumom između SDP i SDA u Sjenici je prekomponovana lokalna vlast, kada su u opoziciju u tom gradu prešli radikali i narodnjaci.

 

“Nećemo dozvoliti da rekonstrukcija vlasti u Sjenici ostane izolovan slučaj i insistiraćemo da se i u ostalim sandžačkim gradovima desi isto”, rekao je Škrijelj.

 

Škrijelj ovom prilikom nije govorio o razlozima zašto SDP ne odgovara na predlog SDA, ali je naglasio da “bez obzira što nema odgovora, poziv SDA i dalje ostaje otvoren”.

 

Odgovarajući na pitanje da li među strankama Jedinstvene srpske liste ima partija sa kojima SDA ne bi mogla da sarađuje, Škrijelj je rekao da njegova stranka ne dovodi u pitanje učešće srskih stranaka u vlasti Novog Pazara.

 

“Ne vidim razlog da srpske stranke ne učestvuju u vlasti. Koje bi to konkretno stranke bile, možemo razgovarati pošto se SDP izjasni o našem predlogu”, rekao je Škrijelj Sto plus radiju.