Predsednik Izbornog štaba Bošnjačke liste za evropski Sandžak Nafilj Sejdović rekao je danas da će se ova lista boriti za bošnjačko jedinstvo i ulazak Srbije u Evropsku uniju.

On je, odgovarajući na pitanje potpredsednika Sandžačke demokratske partije Meha Omerovića da li će podržati Vladu, ako je budu činili radikali i narodnjaci, odgovorio protivoptužbom da su upravo SDP i Stranka za Sandžak bile u koaliciji sa radikalima u prethodnom skupštinskom sazivu.

“Podsećamo da su Rasim Ljajić i Fevzija Murić, od oktobra 2004. do maja 2006. godine, bili u koaliciji sa radikalima u Novom Pazaru i Sjenici”, rekao je Sejdović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je Ljajić pre nekoliko dana “molio Vojislava Koštunicu, Velimira Ilića i Tomislava Nikolića” za formiranje postizbnorne koalicije u Novom Pazaru. 

“Ljajiću je želja da na taj način razbije postignuto bošnjačko jedinstvo. Na njegovoj listi je i Vuk Drašković, čovek koji je osnivač Srpske dobrovoljačke nacionalne garde. Ta garda je počinila zločine nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i sejala strah i teror u Sandžaku u vreme jugoslovenske krize”, rekao je Sejdović. 

On je pozvao Ljajićevu stranku da poštuje Kodeks ponašanja o fer i korektnoj predizbornoj kampanji, koji je prošle nedelje potpisan na inicijativu OEBS-a.