SDA Sandžaka slavi 20. rođendan

Generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin ocenio je danas da je ova politička partija i nakon 20 godina od osnivanja i dalje vodeća bošnjačka stranka, sa precizno razrađenim političkim programom i da kao takva predstavlja ozbiljan politički subjekat koji štiti interese Bosnjaka. 

Baćićanin je na konferenciji za novinare rekao da je ova stranka tokom prethodnih godina implementirala bošnjačku simboliku, jezik, nacionalna znamenja, blagdane, tradiciju, kulturu, kao i da je istrajala na iznalaženju adekvatne interkulturalne komunikacije insistirajući na dijalogu i međusobnoj toleranciji.

 

“SDA Sandžaka je na svim nivoima u vlasti, od lokalnog do republičkog parlamenta i Vlade Republike Srbije, a Stranka demokratske akcije je parlamentarna stranka u svim republikama bivše Jugoslavije. SDA Sandžaka od osnivanja održava dobre odnose sa Republikom Turskom, pa je, između ostalog, preko hiljadu mladih sa ovih prostora studiralo osnovne, magistarske i doktorske studije u ovoj zemlji. Ta saradnja je krunisana nedavnim dolaskom premijera Turske Redžepa Tajipa Erdoana, što je za našu stranku najbolja proslava dvadesete godišnjice uspešnoga rada”, rekao je Baćićanin.

 

On je dodao da angažovanjem predsjednika stranke Sulejmana Ugljanina, kroz pozicije u Vladi Republike Srbije i kroz njegovu funkciju predsednika Vladine komsije za saradnju sa Turskom, u Sandžak, ali i čitavu Srbiju dolaze velike i značajne investicije u oblasti infrastrukture, kulture, obrazovanja i zdravstva.

 

Baćićanin je svim članovima i simpatizerima čestitao 20 godina uspešnog rada stranke I podsetio da će proslava biti organizovana u četvrtak 29. jula u Sportskoj hali u Novom Pazaru, u 20 sati.

 

SDA Sandžaka je osnovana 29. jula 1990. godine na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, pred oko 50.000 ljudi.