Koalicija “Bošnjačka lista za evropski Sandžak” Sulejmana Ugljanina optužila je pripadnike obezbeđenja Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića i Islamske zajednice u Srbiji na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić da međusobni obračun žele da pripišu ovoj koaliciji.

“U vreme obračuna dve kriminalne grupe, Ulicom prvog maja je prolazio automobil u kojem su se nalazili aktivisti Bošnjačke liste, a na njih je u tom trenutku pucao sin telohranitelja muftije Muamera Zukorlića i još jedno NN lice”, saopštila je Bošnjačka lista. 

Ova koalicija je saopštenjem za javnost lidera SDP rasima Ljajića optužila da “širenjem straha među građanima i maloj izlaznosti na predstojećim lokalnim  izborima” vidi svoju izbornu šansu.

“Jutrošnji događaj govori da, bez obzira što imaju nesuglasice oko zauzimanja primata u narko trgovini u Novom Pazaru, i (Rasim) Ljajić i (muftija Muamer) Zukolrlić politički jedinstveno deluju”, navodi se u saopštenju. 

Dodaje se i da je jutrošnji oružani incident “drugi u poslednja tri dana”.

“Ranije je na kuću porodice Hajrović, u blizini kuće Rasima Ljajića, ispaljen rafal. Na istu kuću je pre dve godine Fahrudin Gusinac bacio bombu i usmrtio suprugu Mahmuta Hajrović, Zumretu Hajrović“, navodi se u saopštenju. 

Ova koalicija je podsetila i na ubistvo odborničkog kandidata Stranke demokratske akcije Ruždije Durovića na prethodnim lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Bošnjačka lista u ovom saopštenju za javnost tvrdi da su ubice Ruždije Durovića i Zumrete Hajrović bili telohranitelji predsednika SDP Rasima Ljajića.