Predsednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić izjavio je danas da se iz teksta ostavke dosadašnjeg potpredsednika stranke Muja Mukovića može zaključiti da postoji očigledan nesporazum između njega i odbora SDP u Tutinu.

„Mi smo u Tutinu napravili neke promene kako bi u ovoj opštini na sledećim izborima ostvarili bolje rezultate. Čini mi se da je tu nastao i glavni problem sa Mukovićem, a moguće je i to da je ovaj tekst ostavke sastavljen u kancelarijama neke druge stranke“, rekao je Hodžić.

On je istakao da u SDP nema nikakvih problema i da ta stranka funkcioniše normalno.

„Moguće da je Muković našao utočište negde na drugoj strani – to će veoma brzo videti. Žao mi je što se dešavaju ovakve stvari, ali možda je i ovo način da se isfiltrira ljudstvo i kadrovi i da svako ode tamo gde mu je i mesto“, rekao je Hodžić.

Dosadašnji potpredsednik SDP Mujo Muković podneo je danas ostavku na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu Srbije i na sve stranačke funkcije.

Dugogodišnji visoki funkcioner SDP Rasima Ljajića u saopštenju je naveo da je ostavku podneo zbog „nedostatka minimuma političke odgovornosti“ i volje za promenama unutar stranke.

„Kao jedan od osnivača SDP, ne želim da učestvujem u daljem propadanju stranke koja se, nakon što je Rasim Ljajić formirao Socijaldemokratsku partiju Srbije sa sedištem u Beogradu, sa pozicije najjače sandžačke partije svela na usku interesnu grupu nesposobnog rukovodstva“, naveo je Muković u saopštenju.

Mukovićje objasnio da je njegova ostavka na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu logična posledica njegove ostavke u stranci, ali i „diskriminatorskog odnosa Vlade prema bosnjačkom narodu u sandžačkoj regiji“.