Šećeragić i Rugovac novopazarski ‘kraljevi peska’

 

Kemal Šećeragić i Almir Rugovac, koji su sačinjavali ekipu Morski vukovi, pobednici su turnira u odbojci na pesku “Novi Pazar 2010”.

 

Šećeragić i Rugovac su u finalu dvodnevnog turnira, koji je održan na Rekreacionom centru, savladali prošlogodišnje šampione Hasana Zatrića i Elvira Zukovića(ekipa ZEZ) sa 2:0, po setovima 21:15 i 21:19.

 

Novi šampioni su prethodno, u polufinalu, posle velike borbe bili bolji od Marka Božovića i Ertana Hamidovića(ekipa Moreplovci) sa 2:1.

 

Treće mesto pripalo je upravo Božoviću i Hamidoviću, koji su sa 2:0, po setovima 21:18 i 21:19, savladali Aldina Zoranića i Petra Palibrka(ekipa Inn).

 

Turnir je okupio 12 muških ekipa, sve iz Novog Pazara, a iz ovdašnjeg odbojkaškog kluba ne kriju razočarenje što nisu imali nikakvog udela u organizaciji ovog takmičenja.

 

“Da nije bilo igrača Novog Pazara ne bi imao ko da igra na turniru, pa je prosto neverovatno da nas i ove, kao i prošle godine, niko ne konsultuje oko organizacije takmičenja. Stalno nas preskaču, ne znam iz kog razloga’’, rekao je radiju Sto plus direktor odbojkaškog kluba Novi Pazar Esmir Muratović.

 

Pokrovitelj turnira bio je Grad Novi Pazar, a organizatori gradski Sportski savez i Sportski centar, kao i Odbojkaški savez Srbije.  

 

Tri najbolje plasirane ekipe dobile su, počev od najbolje, novčane nagrade od 10.000, 7.000 i 3.000 dinara.