Sandzački ekološki forum podržaoje danas napore Nuradina Kurtovića u očuvanju i zaštiti prirode i životne sredine sjeničkog kraja.

Ova NVO osudila je nedomaćinsko ponašanje opštinskih vlasti u Sjenici i drsko ponašanje predsednika opštine Muriza Turkovića.

„Umesto da lokalna vlast stane u zaštitu prirodnim resursima i ekologiji ovog kraja, ona učestvuje u njenom uništavanju, mahinacijama i nelegalnim radnjama izbegavajući da uzima potrebni materijal na mestu predviđenom za to“, navodi se u saopštenju ove NVO.

Sandzački ekološki forum navodi da se nelegalna iskopavanja kamena vrše na petnaest različitih lokacija na teritoriji Sjenice i pozvala ministre Olivera Dulića, Petra Škundrića i Ivicu Dačića da spreče uništavanje prirode i pljačku prirodnih bogatstava ovog kraja.

Vlasnik kamenoloma „Divlja rijeka“ iz Sjenice Nuradin Kurtović blokirao je u nedelju na pola sata put Sjenica-Nova Varoš i sprečio kamione drugog preduzeća, „Složna braća“ iz Nove Varoši, da stignu do gradilišta u Sjenici.

Nuradin Kurtović, koji je i član Opštinskog vijeća Sjenice, prethodno je tražio da lokalna samouprava „zaustavi krađu kamena“ u majdanu na teritoriji ove opštine.