Sjenica dobila novo skupštinsko rukovodstvo

Dosadašnji predsednik SO Sjenica Harun Hajradinović, funkcioner Narodnog pokreta Sandžaka, smenjen je danas i na njegovo mesto imenovan Esad Zornić iz G17 plus.


Hajradinović je smenjen na zahtev koalicije Za evropsku Sjenicu, koju čine odbornici SDP-LDP-DS, a uz podršku Jedinstvene srpke liste (DSS i G 17 plus).


Po istom principu je došlo i smene na funkciji zamenika predsednika Opštine, pa će umesto Mensura Gičevića (GG „Dosta je“), tu funkciju ubuduće obavljati Veroslav Karličić iz DSS.


Dosadašnji predsednik Skupštine Harun Hajradinović ocenio je da sa „ovom novom koalicijom Sjenici dolaze crni dani“.

Smenjeni Mensur Gičević je ocenio da je rad u dosadašnjoj koaliciji bio težak i optužio koalicione partnere za niz malverzacija o kojima će, kako je rekao, više govoriti na konfereciji za novinare.

 


Obrazlažući smenjivanje dvojice čelnika Sjenice na sednici lokalnog parlamenta Momir Kovačević je u ime koalicije Jedinstvena srpska lista ocenio da je jezik koji je u kampanji za nacionalne savete koristila Bošnjačka kulturna zajednica „bio neprihvatljiv i uvredljiv za Srbe“.


SNP i GG „Dosta je“ Mensura Gičevića podržali su prošlog meseca BKZ na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, što se i dovodi u vezu sa današnjom smenom.


U radu današnje sednice učestvovala su samo dva odbornika SDA, čiji je poslanički klub odlučio da se drži po strani u vezi sa smenom u vlasti.