Škole spremno dočekale 1. septembarSve osnovne i srednje škole na teritoriji opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica spremno su dočekale novu školsku godinu.

Načelnik školske uprave Novog Pazara Mensur Memić rekao je da u našim školama neće biti štrajka koji organizuje Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, i da će nastava teći po planiranom planu i programu.

“Školska uprava u Novom Pazaru je ove godine zabeležila porast broja upisanih učenika, što nas jako raduje”, rekao je Memić radiju Sto plus.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Rifat Licina rekao je da su na računima škola prebačena materijalna sredstva za početak školske godine.

“Finansijska sredstva za pojedine škole zavise od njihovih kapaciteta i potreba”, rekao je Ličina.

On je istakao da se za pojedine škole moraju izdvojiti određena materijalna sredstva za renoviranje, kao i da od pojedinih stavki u budzetu zavisi koliko će gradska uprava izdvojiti novca za pojedine škole.

U nekim školama su ovo leto iskoristili za krečenje, sanaciju mokrih čvorova, krovova i stolarije.

Direktor OŠ “Stefan Nemanja” Ahmet Bihorac rekao je radiju Sto plus da je u ovoj školi tokom leta urađeno dosta novih stvari.

“Okrečene su sve prostorije u školi, sređeni su mokri čvorovi i fiskulturna sala, a ostalo je da uradimo još i spoljnu fasadu škole”, rekao je Bihorac.