Smenjena Hedija Škrijelj

 

Skupštinska većina u Novom Pazaru smenila je gradsku pravobraniteljku Hediju Škrijelj i na tu funkciju imenovala Dženanu Hamidović, dugogodišnju pravnicu u lokalnoj samoupravi.

 

Škrijeljova je smenjena na predlog parlamentarne većine koju čine koalicije Za evropski Novi Pazar i Jedinstvena srpska lista, koja.

 

Predlagač smene je ovu tačku naknadno uvrstio u dnevni red zasedanja, uz  obrazloženje da „nije pokazala očekivane rezultate i imala dosta propusta u svom radu, usled čega su nastupili problemi koji opterećuju rad Gradskog javnog pravobranilaštva, čime je onemogućeno dalje obavljanje poslova u tom organu“.

 

Dosadašnja javna pravobraniteljka Hedija Škrijelj je bila na izbornoj listi Bošnjačke kulturne zajednice muftije Muamera Zukorlića, što se u lokalnim krugovima smatra pravim razlogom za njeno smenjivanje sa funkcije.

 

Škrijeljova je kadar Stranke za Sandžak Fevzije Murića, koja na poslednjim lokalnim izborima nije uspela da osvoji ni jedno odbornuičko mesto, ali je posebnim dogovorom sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića svoje predstavnike delegirala u organe lokalne samouprave.