SNP: Previše prašine oko kamenovanja

Sandžačka narodna partija Mirsada Đerleka zatražila je danas hitno pronalaženje lica koje je u nedelju kamenom razbilo vetrobransko staklo autobusa Niš ekspresa u Novom Pazaru.

Predsednik SNP i prošle godine smenjeni gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek je na konferenciji za novinare takođe osudio incident, zatražio hitno pronalaženje počinilaca, ali i ocenio da se ovim događajem diže “previše prašine u javnosti”.

 

Đerlek, koji je do prošle godine bio visoki funkcioner Sandžačke demokratske partije, ovom prilikom je za medijsko dizanje tenzija optužio predsednika svoje bivše partije Rasima Ljajića.

 

“Neshvatljiva je izjava ministra Ljajića, koji kao da je jedva čekao na Novi Pazar i predstavi na loš način i tako, ionako loše odnose između Sandžaka i Beograda, još više produbi”, rekao je Đerlek.

 

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocenio je juče da je incident u Novom Pazaru „medveđa usluga gradu, ljudima koji dole žive. Oni koji misle da rade za neku nacionalnu stvar, rade u korist svoje štete“.

 

Đerlek je ocenio da je takva Ljajićeva izjava reakcija na loše izborne rezultate njegove liste na junskim izborima za nacionalne savete manjina.

 

SNP Mirsada Đerleka je na tim izborima podržala Bošnjačku kulturnu zajednicu čiji je nosilac bio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.