Kikbokser Novog Pazara i juniorske reprezentacije Srbije Sedad Bukvić nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva za kadete i juniore koje se održava u Beogradu, pa se u Novi Pazar vraća sa bronzanim odličjem.

 

Bukvić, koji nastupa u disciplini lou kik, poražen je u polufinalu kategorije do 51 kilograma od Rusa Vitalija Šakmakova odlukom sudija 2:1.

 

“Velika je šteta što je u finišu sjajnog meča Sedad dobio javnu opomenu, koja ga je koštala finala, ali i bronzana medalja je odličan rezultat”, rekao je trener Husein Dupljak radiju Sto plus.

 

Novopazarski kik bokseri već su obezbedili osvajanje tri medalje na ovom prvenstvu, jer je Ajla Lukač ranije danas izborila finale u lou kiku do 56 kilograma, a Mirela Barudžić će sutra nastupiti u polufinalu kategorije do 48 kilograma u ful kontaktu.

 

Na Prvenstvu koje se održava u novobeogradskoj Hali sportova učestvuje 1.420 takmičara iz 65 zemalja, a Srbiju predstavlja 36 reprezentativaca u lou kiku, ful kontaktu i K-1.

 

Osim ove tri najzastupljenije discipline u kik boksu, borci se nadmeću i u semi kontaktu, lajt kontaktu, kik lajtu i muzičkim formama.