Tokom prva četiri meseca ove godine u Novom Pazaru je izvršeno 757 krivičnih dela, što je za skoro 100 više nego u istom periodu prethodne godine, rečeno je radiju Sto plus u Policijskoj upravi u ovom gradu.

Kako nam je objašnjeno u Odeljenju kriminalističke policije, do porasta je došlo pre svega zbog povećanja sitnih krivičnih dela, dok su teža ostala na istom nivou kao prethodne godine.

Prema podacima policije, u prva četiri meseca u Novom Pazaru se desilo jedno teško ubistvo koje je rasvetljeno, počinioci su poznati, ali su u bekstvu.

U istom periodu zabeleženo je i sedam ubistava u pokušaju od kojih je šest rasvetljeno, dok se sumnja da se u jednom slučaju ne radi o tom krivičnom delu, već o lažnom svedočenju.

Prošle godine u tom periodu na teritoriji Novog Pazara desilo se jedno ubistvo, četiri pokusaja ubistva i dva teška ubistva u pokušaju. Sva ta dela su rasvetljena.

Do kraja aprila ove godine registrovano je pet razbojništava, a do sada su dva ostala nerasvetljena. Tokom prva četiri meseca 2013. godine bilo je sedam razbojništava, od kojih u samo jednom nisu otkriveni počinioci.

Novopazarska policija ove godine imala je i znatno veće zaplene narkotika nego prošle. Tako je u prva četiri meseca zaplenjeno preko 650 grama heroina, 800 grama spida i preko 5,5 kilograma marihuane.

Za prva četiri meseca 2013. godine otkriveno je i zaplenjeno oko pola kilograma marihuane i 100 grama heroina.

N. Kočović