Informacija da su čelnici lokalne samouprave podneli krivične prijave protiv 13 dojučerašnjih koalicionih partnera zato što nisu vratili skupe službene telefone u prvi plan je izbacila cenu ovih aparata.

Tako je iz džepa naroda, koji jedva sastavlja kraj sa krajem, izvučeno ukupno 1,2 miliona dinara za sedam Samsunga Galaxy S3, šest HTC One X aparata i jedan lap top.

Papreno su nas koštali ovi bivši funkcioneri, ali šta je sa ovim sadašnjim, koje oni telefone koriste to još uvek nismo čuli.

Baš bih volela da vidim telefonski arsenal svih gradskih čelnika, ali onaj koji je plaćen iz budžeta grada, a ne iz ličnog novčanika koji bi itekako mogao da pokrije račune za najskuplje aparate.

Primera radi, u firmama koje itekao vode računa o svakom dinaru koji se utroši, zaposleni nose telefone koji svaki operater nudi beslatno uz paket ili koštaju simbolično jedan dinar.

Poražava i činjenica da gradske face veruju da njima privatno pripada sve što dobiju na službeno korišćenje, pa im i ne pada na pamet to da vrate, što dokazuje da vlast ipak pokvari mozak ljudi ili ih pak pokaže u pravom svetlu.

Nekako se ovde svaka izgovorena reč ili učinjen potez tumači kao deo predizborne kampanje, koja se polako ali sigurno zahuktava, još samo da Aca to i ozvaniči pa da prava zabava za obične smrtnike tek počne.

Eto tako smo prošle nedelje dobili i najbolje projektno rešenje za Memorijalni centar na Hadžetu, čuli da novac nije problem za njegovu izgradnju, ali nam fali još “samo“ da lokalna samouprava ustupi parcelu na kojoj bi se on gradio.

Čuh interesantan komentar da je to isto kao da neko zakaže svadbu, pozove svatove, a da devojka još nije ni pristala i nema pojma da će se udati.

Konačno dočekasmo i da učenici Gimnazije progovore na maternjoj ijekavici, da prekinu tihi bojkot ćutanja na časovima srpskog jezika, a da će sve to terminološki biti interpretirano kao pripremna nastava na bosanskom jeziku.

Kako god je zvali i koji model od tri ponudjena primenili red je da poštujemo zakone ove zemlje, koji izmedju ostalog manjinama omogućavaju školovanje na maternjem jeziku, pa ko voli nek izvoli.

A.Bajrović