Tepić je rekla da se radi o „najneprijateljskijem režimu protiv sopstvenih gradjana“ iza koga će ostati „potpuno pogažena i prezadužena država“.

Ona je rekla da je u planu SSP nakon promene režima i formiranje specijalne tužilačke policije, kao i donošenje zakona o poreklu imovine, koji „ne podrazumeva plaćanje ekstraprofita“.

Prema njenim rečima SSP će tražiti i donošenje lustracionog zakona, po kome neko ko je bio predmet krivične istrage ne može više da se kandiduje za javnu funkciju niti da „ikada dodje u situaciju i na poziciju da ponovo donosi takve odluke“.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović izjavio je da program te stranke podrazumeva da će strani investitori biti dobrodošli, ali da će „dobiti subvencije iz budžeta samo ako omoguće gradjanima minimalnu prosečnu platu u Srbiji i ako koriste 50 odsto domaćih sirovina i repromaterijala“.

Stefanović je na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama stranke u Rumi rekao da je zajedno sa predsednikom SSP Draganom Djilasom „potpisao i overio kod notara“ da će, ako se „Program za dan posle“ ne sprovede u prvih šest meseci nakon promene režima „napustiti politiku“.

Stefanović je pozvao gradjane da „ne izlaze na lažni referendum koji će se najverovatnije održati u januaru“. //