Atletičarka Amela Terzić večeras je peti put proglašena za sportistkinju godine u Novom Pazaru, dok je gradski Sportski savez za sportistu grada izabrao fudbalera Admira Kecapa.
   
Terzićeva (21) je u 2013. godini osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu, a bila je i kontinentalna vicešampionka u krosu.  

Kecap (26) je jedan od samo dvojice prvotimaca ovdašnjeg superligaša koji su ponikli u novopazarskoj fudbalskoj školi.      

Fudbalski klub Novi Pazar je najbolji sportski kolektiv, atletski stručnjak Rifat Zilkić izabran je za trenera godine, a sportski direktor Odbojkaškog kluba Novi Pazar Junior Esmir Muratović trijumfovao je u konkurenciji sportskih radnika.

Nagrada za životno delo „Abdulah Duce Gegić“ posthumno je dodeljena bokserskom treneru Omeru Kolašincu.

Novopazarski Sportski savez peharima je nagradio i svetske prvakinje u lou-kiku Ajlu Lukač i Saidu Bukvić, biciklistu Esada Hasanovića, automobilistu Esada Došljaka, rukometnu ekipu Osnovne škole Selakovac, vlasnika Akademije fudbala As Adema Preljevića i profesora fizičke kulture Envera Međedovića.

Zbog plasmana u viši rang, nagrađeni su omladinski tim Fudbalskog kluba Novi Pazar, Fudbalski klub Jošanica i Klub malog fudbala Novi Pazar, a 72 mladih sportista proglašeno je nadama godine.

M. Minić