Novopazarka Amela Terzić predvodiće reprezentaciju Srbije na prvom atletskom takmičenju „Balkanation“ u Ljubljani, gde će u subotu nastupiti u disciplini 1.500 metara.

„Maksimalno ću se boriti, iako se sezona na stazi završava. Svi su opušteni, videćemo ko će se najbolje snaći. Pokušaću da u Sloveniji trčim što bolje i trijumfujem“, rekla je Terzićeva radiju Sto plus.

Prema prijavama, najveća konkurentkinja biće joj domaća predstavnica Sonja Roman.
 
Amela Terzić je svoj najbolji rezultat sezone od 4:07,34 minuta ostvarila početkom jula upravo u Sloveniji, u pobedi na mitingu u Velenju. Ona se mesec i po kasnije povredila u finalu Evropskog prvenstva u Cirihu.

„Dobro se osećam, ali sam danas obavila dodatne pregleda na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu“, kazala je 21-godišnja reprezentativka Srbije.

Njen trener Rifat Zilkić izjavio je da će Terzićeva u Ljubljani biti najveći favorit za prvo mesto, ali i da su već počele pripreme Evropsko prvenstvu krosu koje će se održati 14. decembra u Samokovu.
 
„Trka na 1.500 metara biće interesantna, Amela ide na pobedu, ali najbitnije je da njena leva prepona bude u redu. Potrebno je da u Bugarskoj bude na svom nivou, a već smo počeli da se pripremamo za to takmičenje“, rekao je Zilkić.

M. Minić