Titule državnih prvaka Mustafićevoj i Radanoviću karta za Balkanijadu

Atletičari Novog Pazara Selma Mustafić i Nenad Radanović biće, uz Amelu Terzić, u sastavu reprezentacije Srbije na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore, koje će 7. avgusta održati u turskom gradu Jedrene.

 

Mustafićeva je prošlog vikenda, u Kragujevcu, osvojila titulu državnog prvaka za mlađe juniorke na stazi od 3.000 metara rezultatom 10:17,14 minuta, dok je na dvostruko kraćoj deonici bila druga sa 4:50,14 minuta.

 

Radanović je, na istom takmičenju, postao šampion Srbije u konkurenciji mlađih juniora na 3.000 metara u vremenu 9:01,30 minuta, a na 1.500 metara je bio drugi sa 4:06,23 minuta.

 

Trener Rifat Zilkić, koji se vratio sa Svetskog juniorskog prvenstva u kanadskom Monktonu gde je Amela Terzić bila osma na 1.500 metara, potvrdio je radiju Sto plus da će novopazarsku atletiku na Balkanijadi predtstavljati troje njegovih učenika.

 

“Amela će, verovatno, trčati na 800 metara, a dobrim nastupima u Kragujevcu mesto u reprezentaciji obezbedili su još Mustafićeva i Radanović’’, rekao je Zilkić.

 

On je istakao da je izuzetno zadovoljan činjenicom da je Terzićeva u polufinalu Svetskog prvenstva postavila novi rekord Srbije za mlađe juniore, ali smatra da u finalu nije imala svoj dan.

 

“Srušen je 24 godine star rekord Snežane Pajkić uz odlično vreme od 4:13,46 minuta. Finale je nešto posebno, recimo, Etiopljanka Bekele je bila prvi favorit u toj disciplini, pa je zauzela poslednje mesto. Amela je imala solidan nastup, u izuzetno jakoj konkurenciju, ali se na stazi nije osećala tako dobro kao u polufinalu. Ipak, nju očekuje još jedno ovakvo takmičenje, jer je sa 17 godina bila među najmlađim atletičarkama u Monktonu’’, kazao je Zilkić.