Novopazarska policija danas intenzivno traga za osobama za koje se sumnja da su rano jutros pucala u Ulici prvog maja u centru grada.

Sto plus radiju je u novopazarskoj policiji potvrđeno da je akcija pokrenuta posle prijave aktivista Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića da su tokom lepljenja plakata “na njih pucali pripadnici Stranke demokratske akcije”. 

SDP je prethodno saopštila da je reč “o samo jednom u nizu incidenata, koje su isprovocirali pripadnici stranke Sulejmana Ugljanina”.

Generalni sekretar SDP Mirsad Jusufović u izjavi za naš radio nije mogao da precizira da li je “iz vozila u pokretu pucano u pravcu aktivista njegove stranke, ili u vazduh”. 

Prema njegovim rečima, jedno vozilo je jutros oko šest časova prošlo ulicom u kojoj su aktivisti SDp lepili predizborne plakate, da bi se istim putem vratilo posle desetak minuta.

“Naši aktivisti su ubrzo čuli pucnje i zaklonili se iza parkiranih vozila, posle čega je automobil nastavio dalje niz ulicu”, rekao je Jusufović. 

U novopazarskoj policiji “zbog akcije, koja je u toku”, nema bližih informacija o tome da li su pronađene čaure ili zrna metaka.

Bolnica u Novom Pazaru je tokom protekle noći registrovala povredu vatrenim oružjem, ali u sasvim drugom incidentu. 

Istražni sudija u Novom Pazaru č†amil Hubić odredio je meru zadržavanja Rešadu K. (34), osumnjičenom da je jutros oko pet časova vatrenim oružjem teško ranio Nedžada B. (19).

Kako Sto plus saznaje u novopazarskoj policiji, Rešad K. je na Nedžada B. pucao pošto su se sukobili u Cetinjskoj ulici u Novom Pazaru. 

Teško povređeni Nedžad B. je zbrinut na Hirurškom odelenju novopazarske bolnice i nalazi se van životne opasnosti.

Prema informacijama iz novopazarske policije, tokom protekle noći je došlo do još dva incidenta sa upotrebom vatrenog oružja, ali bez povređenih. 

Jutros oko tri sata u ugostiteljskom objektu Bolonja, osoba koju je policija identifikovala i za njom intenzivno traga, ispalila je dva hica iz pištolja.

Kako saznaje naš radio, novopazarska policija intenzivno traga za licima koja se sumnjiče za izazivanje svih incidenata.