Tutinski poljoprivrednik dobitnik priznanja Pro Agro Lider

 

Poljoprivrednik iz tutinskog sela Nadumce Mersudin Omerović osvojio je nagradu “Pro Agro Lider 2010’’ u konkurenciji srednjih poljoprivrednih gazdinstava, koju dodeljuje Pro Credit banka.

 

Tridesetčetvorogodišnji Omerović, koji se bavi intenzivnim ovčarstvom, je rekao radiju Sto plus da je oduševljen priznanjem, obzirom da je u konkurenciji bilo nekoliko stotina prijavljenih kandidata iz cele Srbije.

 

“Ovo je veliki podstrek za nadogradnju mog gazdinstva i dalje povećanje stada, obzirom da je poljoprivreda moje trajno opredeljenje. Zahvaljujem se odeljenju Pro Credit banke u Novom Pazaru, čiji su mi povoljni krediti značajno pomogli da izgradim odgovarajuće objekte i nabavim neophodnu mehanizaciju’’, rekao je Omerović.

 

On je dodao da ga posebno raduje činjenica da će, kao nagrađeni, imati priliku da kroz višednevno studijsko putovanje poseti neka ugledna gazdinstva u Austriji i Italiji.

 

“Moći ću da razmenim iskustva sa kolegama i upoznam njihov način rada i proizvodnje’’, kazao je Omerović. 

 

Direktor novopazarske ekspoziture Pro Credit banke Rejhan Nicević ocenio je da je kreditiranje poljoprivrede jedno od najvažnijih opredeljenja ove banke, koja je, do sada, u Srbiji investirala više od 1,6 milijarde evra.

 

“Naša banka je lider u kreditiranju poljoprivrede u Srbiji, a posebno mi je zadovoljstvo što je gospodin Omerović, naš dugogodišnji partner, dobitnik ove prestižne nagrade. Ovakvi primeri su pokazatelj da stočarstvo u ovom kraju ima odličnu perspektivu. Pro Credit banka je još jednom potvrdila svoju aktivnu ulogu u edukaciji poljoprivrednika kroz racionalno korišćenje sredstava koje plasira banka, ali i država kroz razne vidove subvencija’’, rekao je Nicević. 

 

Svečana dodela priznanja na konkursu Pro Agro Lider 2010’’, u konkurenciji malih, srednjih i velikih poljoprivrednih gazdinstava, biće održana u sredu, 19. maja, na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.