U FK Novi Pazar ogorčeni suđenjem Lukića

 

Trener Novog Pazara Saša Štrbac ocenio je da njegov tim nije zaslužio da izgubi u Zrenjaninu. On je analizirajući utakmicu naglasio da je glavni sudija Lukić prestrogo dosudio jedanaesterac za Banat.

 

“Kontrolisali smo rezultat u prvom poluvremenu, imali dve polušanse, a Grkajac je propustio priliku da nas dovede u vođstvo. U nastavku smo primili gol na samom početku, pošto je sudija Lukić čist start Milenkovića nad Stevanovićem okarakterisao kao penal. Izjednačili smo petnaestak minuta pre kraja i onda pokušali da osvojimo ceo plen, ali su u jednoj situaciji Babić i Škrijelj izašli previše visoko, što je domaćin kaznio”, rekao je trener Novopazaraca radiju Sto plus.

 

Štrbac je pohvalio domaćina zbog odličnog dočeka i korektne igre, ali smatra da je arbitar iz Beograda direktno uticao na krajnji ishod susreta.

 

“Ceo stadion je video da penal nije postojao. Takođe, bilo je evidentno i igranje rukom Metue u kaznenom prostoru Banata, ali tada se sudijska pištaljka nije čula”, kazao je Štrbac.

 

Sličnog mišljenja je i potpredsednik kluba Tarik Imamović.

 

“Organizacija meča bila je na nivou derbija, ali je glavni sudija bacio senku na meč dosudivši nepostojeći penal. Po ko zna koji put od postojanja našeg kluba sudije pokušavaju da nam kroje sudbinu. Ove godine, sigurno, nećemo dozvoliti da pojedinci omalovažavaju naš uloženi trud i sredstva, kao i da iritiraju ogromnu armiju naših navijača. Reagovaćemo kod svih relevantnih faktora kako se greške ne bi ponavljale”, rekao je Imamović i najavio da će se FK Novi Pazar ovim povodom oglasiti i zvaničnim saopštenjem.      

 

“Da se razumemo, nikako ne želim da pravdam igru našeg tima sa kojom u klubu nismo zadovoljni, ali želimo da upozorimo fudbalsku javnost da ćemo uvek reagovati na nepravde, bilo sa koje strane da dolaze. Takođe, kritički ćemo se osvrtati i na naše propuste”, zaključio je Imamović.