Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije u ostavci Vanja Udovičić rekao je danas na dodeli stipendija najboljim studentima u Novom Pazaru da je najveći zadatak Vlade obezbeđivanje novih radnih mesta.

“Preko 50 odsto mladih u Novom Pazaru nema posao i najveći zadatak i briga Vlade je vraćanje poverenja mladih u sopstvene mogućnosti, pa onda u njihove fakultetske diplome i sam sistem”, rekao je Udovičić novinarima u Galeriji novopazarskog Kulturnog centra. 

“Najbitnije je da se obezbede radna mesta za mlade, za sve one koji gube opoverenje u ovu državu i za sve one koji smatraju da je diploma karta u jednom smeru za odlazak. Mi želimo da oni ostanu u svojim krajevima i tu zasnuju porodice”, dodao je ministar.

{youtubegalleryid=170}

Udovičić je predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije, koji će sa 30.000 dinara mesečno stipendirati i 15 najboljih studenata iz Novog Pazara.

“Stipendije se ne dodeljuju samo u Beogradu. Hteli smo da pokažemo da vodimo brigu o studentima u svim delovima Srbije, a itekako poznajemo problematiku ovde”, kazao je Udovičić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je rekao da očekuje da mladi po završetku studija neće odlaziti iz tog grada.

“Ove studente čiji je prosek ocena preko devet i po, hoćemo da zadržimo u Novom Pazaru, da nam pomognu. Takođe, nadam se da će najbolji studenti Srbije pomoći državi na evropskom putu. Ovaj grad je poznat po mladima i energiji, a sada i po znanju, pa ćemo moći da ostvarimo ono što smo zamislili”, rekao je Mahmutović.

M. Minić