Novopazarska policija uhapsilaje četvoricu mladića iz ovog grada koji su osumnjičeni za kradju kompjuterske opreme iz jedne škole, saopštilo je danas Ministarstvounutrašnjih poslova.

Uhapšeni su Aladin Š. (33), Semir A. (19), Senaudin B. (19) i Emir M. (22) osumnjičeni za kradju kompjuterske opreme iz škole „Vuk Karadžić“ u Novom Pazaru.

 

Ukradena oprema je vraćena školi, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom sudiji Osnovnog suda u Novom Pazaru.

 

Jasna Matić, državna sekretarka izrazila je zadovoljstvo što je đacima OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Pazaru vraćena oprema uspešnom i efikasnom akcijom policije.

“Time im je vraćena i mogućnost da, uz pomoć savremene tehnologije, na interaktivan i zanimljiv način, uče i savlađuju sve predmete i steknu veštine sa kojima će lakše otvoriti vrata koja vode na globalno tržište radne snage. Veoma sam zadovoljna što je policija svojom efikasnom akcijom pokazala onima koji ugrožavaju ovakve projekte, a samim tim i mogućnost kvalitetnijeg obrazovanja naše dece, da neće tolerisati ovakva kriminalna dela i da će počinioci veoma brzo biti uhapšeni i adekvatno kažnjeni”, rekla je Matićeva.

Iz Osnovne škole Vuk Karadžić u Novom Pazaru sredinom prošlog meseca ukradena su četiri kompjutera, 31 monitor, 20 tastatura I 20 miševa samo nekoliko dana nakon što su dobijeni od Ministarstva za telekomunikaciju.

 

Ova donacija je bila deo projekta “Digitalna škola”, a njena vrednost je oko 4.500 evra.

 

Nasko Kurtagić, direktor ove škole rekao je ranije za radio Sto plus da su računari I monotori bili smešteni u kabinet informatike, na trećem spratu škole, koji je bio obezbedjen u potpunosti.

 

“Mi smo pored postojećih postavili i metalna vrata, koja su bila obezbedjena sa šafovima koji su išli kroz ceo zid i koja sui mala metalnu bravu. Pored toga, stavili smo i tri lanca na tri različita mesta sa jednim od najboljih katanaca koji mogu da se nadju  na našem tržištu. I sami inspektori koji su obavljali uvidjaj su nam rekli da nisu videli do sada tako dobro obezbedjenu prostoriju”, rekao je tada Kurtagić.

 

Ova škola, koja se nalazi u naselju Hadžet, obijena je I pre šest meseci kada su iz istog kabineta informatike nestala četiri komjutera, kao i jedan iz kancelarije ditektora, a počinioci ove kradje nisu uhvaćeni ni do danas.