“Rusi misle da će im to pomoći, ali to pokazuje njihov očaj”, rekao je Jermak.

Nekoliko eksplozija čulo se jutros u Kijevu, tačno nedelju dana posle ruskih napada na glavni grad Ukrajine, prenela je agencija Frans pres na licu mesta.

Tri eksplozije su se čule uzastopno oko 6.35, 6.45 i 6.58 po lokalnom vremenu. Sirene za vazdušni napad oglasile su se neposredno pre prve eksplozije.

Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama i materijalnoj šteti.

U vazdužnim napadima pre sedam dana na Kijev i druge ukrajinske gradove poginulo je 19 osoba, a više od 100 je povredjeno.

Ruska vojska tvrdi da je jutros pogodila sve ciljeve Ukrajini
Ruska vojska saopštila je danas da je u jutrošnjim napadima iz vazduha pogodila sve ciljeve u Ukrajini: infrastrukturu u tri područja i da je izazvan nestanak struje.

“Ruske oružane snage nastavile su da sprovode napade visokopreciznim oružjem velikog dometa iz vazduha i s mora na vojne komande i objekte energetskog sistema u Ukrajini. Pogodjeni su svi ciljani objekti”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane na Telegramu.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je šest osoba poginulo u napadima na Kijev i u Sumiju, oblasti na severoistoku.
Tri osobe su poginule u Kijevu gde je dronovima pogodjena jedna stambena zgrada, a tri u Sumiju, navele su lokalne vlasti.

Napadi na infrastrukturu su izazvali prekid struje u tri gadjana područja – Kijev, Dnjepropetrovsk i Sumi.

Ukrajinski zvaničnici su ranije danas saopštili da je Kijev jutros četiri puta gadjan iranskim bespilotnim letelicama koje su oštetile stambenu zgradu. Gadjana je i železnička stanica.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je jutros da ruski napadi na Kijev i druge ukrajinske gradove “neće slomiti” Ukrajince.

Vlasti su posle tih napada tražile da Rusija bude izbačena iz Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20), čiji je samit planiran u novembru u Indoneziji.