Univerziteti mostovi saradnje

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Ćamil Dolićanin ocenio je danas da će poseta predsedavajućeg Doma naroda parlamenta Bosne i Hrecegovine Sulejmana Tihića Beogradu i Novom Pazaru, osim unapređenja bilaterarnih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, doprineti i unapređenju saradnje visokoškolskiih ustanova dve zemlje.

 

“Obzirom da već imamo potpisan sporazum o saradnji sa univerzitetom u Sarajevu, doći će do praktične razrade planova na svim poljima, kako nauke tako i obrazovanja”, rekao je Dolićanin.

 

Tihić je posle posete ovoj visokoškolskoj ustanovi, naglasio da su u njegovoj delegaciji ministar obrazovanja i prorektor Univerziteta u Sarajevu.

 

“Upoznajemo se sa radom i dostignućima ovog univeziteta, kako bismo potaknemo još bolju suradnju sa univerzitetom u Sarajevu”, rekao je Tihić.

 

Predsedavajućem Doma naroda parlamenta Bosne i Hrecegovine Sulejmanu Tihiću

danas će biti uručena Zlatna plaketa Bošnjačkog nacionalnog veća.

 

Kako je prethodno saopšteno, Tihiću će ovo priznanje biti uručeno zbog doprinosa procesu vraćanja poverenja između država i naroda na Balkanu, saradnji Bosne i Hercegovine i Srbije i podršci ostvarivanju nacionalnih prava sandzačkih Bošnjaka u Srbiji.