Izveštaj 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine (KPK), koji je u nedelju podneo Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK, služi kao politička deklaracija i program akcije za otvaranje novog poglavlja u izgradnji zemlje modernog socijalizma u svakom pogledu, rekao je Vang.

Kako prenosi Sinhua, Vang je to rekao na kongresu KPK, u diskusiji sa delegatima iz autonomne oblasti Tibet u jugozapadnoj Kini.

Izveštaj će sigurno u velikoj meri ujediniti sve sinove i kćeri kineske nacije kako bi se u jedinstvu borili za veliko podmlađivanje kineske nacije na svim frontovima, rekao je on.

Vang je pozvao na aktivnije podržavanje ključne pozicije Si Đinpinga o Centralnom komitetu KPK i o partiji u celini, kao i na podržavanje autoriteta Centralnog komiteta KPK i njegovog centralizovanog, jedinstvenog rukovodstva.

Vang je naglasio čvrsto napredovanje putem koji je zacrtao Si Đinping i njegova “Misao o socijalizmu sa kineskim karakteristikama za novu eru”.

Vang je takođe ukazao na značaj da se ima u vidu centralni zadatak KPK na novom putu nove ere i ulaganja čvrstih napora u ekonomski i društveni razvoj, u pokušaju da se unapredi podmlađivanje kineske nacije na svim frontovima kroz kineski put ka modernizaciji.

Tokom diskusije, Vang je rekao da je Tibet uživao u najboljem razvoju, bio je svedok najvećih promena i doneo najviše koristi ljudima u protekloj deceniji i pozvao na više napora za izgradnju novog, modernog, socijalističkog Tibeta koji je ujedinjen, prosperitetan, kulturno napredan, harmoničan i lep, navodi Sinhua.