Nagradu za najbolju predstavu na pozorišnom festivalu “Teatar za mlade” (Youth Theatre Festival) u Novom Pazaru dobila je predstava “Vavilon” u izvođenju glumaca grupe “Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove.

Prema oceni stručnog žirija, na čijem čelu je bio glumac Branislav Trifunović, nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Marini Jurišević iz društva “Abrašević” iz Kragujevca, a Luka Jovanović iz SKC Novi Sad odigrao je najbolju mušku ulogu na festivalu.

Specijalna nagrada za istraživački rad u pozorištu dodeljena je predstavi “Hit that jive”, koju su izveli glumci “Abrašević” iz Kragujevca.

Koordinator festivala, novopazarski glumac, Rifat Rifatović rekao je radiju Sto plus da je publika tokom prethodnih nedelju dana gledala devet predstava.

“Predstavilo nam se sedam amaterskih pozorišta iz cele Srbije, a pobedili su glumci iz Stare Pazove jer su najprofesinalnijim trudom uspeli da nam ispričaju priču bez ijedne reči, a da nam opet sve kažu.

To je na žiri ostavilo najveći utisak, ali i na publiku koja je glumce vraćala aplauzom tri puta na scenu”, rekao je Rifatović.

On je najavio u oktobru premijeru predstave “Mahala”, koju je režirao sa Trifunovićem, a u kojoj učestvuju mladi novopazarski glumci.

Festival se ove godine održavao po drugi put u organizaciji Kancelarije za mlade, a deo je projekta koji uz finansijsku pomoć UN-ovog Fonda za ljudsku sigurnost na teritoriji Jugozapadne Srbije sprovodi Program za razvoj Ujedinjenih nacija.

A.Bajrović