Veliko interesovanje za novopazarske univerzitete

Portparol Državnog univerziteta u Novom Pazaru Biljana Dumić rekla je da je na ovom Univerzitetu broj kandidata zainteresovanih za upis veći od broja planiranog upisnom kvotom.

 

“Državni univerzitet će na 20 studijskih programa upisati 860 brucoša od kojih će njih 450 moći da se školuje iz budzeta. Dokumenta za upis je podnelo ukupno 904 kandidata”, rekla je Dumićeva radiju Sto plus.

 

Najviše je prijavljenih na odseku bio-hemijske i medicinske nauke (239) i za filozofsko-filološke (236), slede pravno ekonomske nauke (197), tehničko-tehnološke (149), matematičk, fizičke i informatičke nauke (67) i umetnost sa 16 prijavljenih.

 

Državni univerzitet je prijave kandidata primao danas do 15 sati.

 

Polaganje prijemnih ispita je zakazano za 28. i 29. Jun, rezultati će objavljeni 30. Juna, a upis primljenih studenata počinje 5. Jula.

 

Prorektor za nastavu Inernacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Amela Lukač rekla je da će na svoje studijske programe ovaj Univerzitet upisati 250 brucoša, i da su kvote predviđene konkursom skoro popunjene.

 

“Budući studenti su zainteresovani za većinu departmana na našem Univerzitetu i konkurencija je velika”, kazala je Lukačeva radiju Sto plus.

 

Ona je istakla da najveće interesovanje vlada na departmanu za vaspitače, ali ne posustaju ni departmani za pravne nauke, ekonomiju, nemački jezik i informatiku.

 

Prijavljivanje kandidata na Internacionalnom univerzitetu traje do ponedeljka za kad je zakazano i polaganje prijemnih ispita.