Nakon više od mesec dana trajanja akcije JKP “Vodovod i kanalizacija“ samo 30 gradjana se prijavilo za legalizaciju bespravnih priključaka za vodu.

 

Direktor ovog preduzeća Gradimir Nedeljković kaže da nije zadovoljan rezultatima ove akcije, iako je ona bila veoma povoljna za nelegalne korisnike.

 

„Prema analizi i evidenciji našeg preduzeća u Novom Pazaru ima oko hiljadu građana koji su nelegalno priključeni na vodovodnu mrežu. Mi ćemo već sutra protiv svih onih koje imamo u evidenciji podneti krivične prijave za samovlašće i priključenje na vodovodnu mrežu bez ičije saglasnosti”, rekao je Nedeljković radiju Sto plus.

 

Cena priključka za vodu, u kategoriji domaćinstava u Novom Pazaru iznosi 16. 500 dinara, što je prema rečima Nedeljkovića znatno niže nego u mnogim gradovima u Srbiji.

 

On dodaje da su bespravni priključci jedan od uzroka nestašice i velike potrošnje vode.

 

“Veliki je i broj korisnika kojima se voda ne obračunava nego se paušalno zadužuju. Za desetak dana ćemo početi ugradnju vodomera, koje smo dobili zahvaljujući luksemburškoj donaciji, svima koji su se do sada obračunavali paušalno”, rekao je Nedeljković.