Vorlik: Novi Pazar važan komercijalni centar Srbije

 

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik ocenila je danas da je Novi Pazar važan komercijalni centar Srbije, koji će zahvaljujući brojnim preduzetnicima nastaviti da se ekonomski razvija.

 

“Znajući da Novi Pazar predstavlja kulturni i ekonomski centar čitavog sandzačkog regiona, kao i da ima poslovni sektor koji se oslanja na preduzetništvo i trgovinu, vi imate sve potrebne elemente da nastavite svoj razvoj”, rekla je Vorlikova na otvaranju centralne pešačke zone u Novom Pazaru.

 

Ona je izrazila očekivanje da će ovaj grad uspeti da prebrodi globalnu ekonomsku krizu i da će zahvaljujući velikom broju preduzetnika nastaviti da se brže ekonomski razvija.

 

“USAID i Američki narod su ponosni što mogu pružiti pomoć Novom Pazaru, i očekujemo da će uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu” kazala je Vorlikova.

 

Američka ambasadorka u Srbiji već drugi dan boravi u Novom Pazaru, gde je sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem svečano otvorila pešačku zonu

čiju je izgradnju sa oko 100.000 dolara finansijski pomogao USAID.

 

Ona je prethodno razgovarala sa predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima koji učestvuju u USAID Programu jačanja ekonomske sigurnosti (PPES).