Dragiša Drobnjaković (45) iz Priboja osuđen je danas u Osnovnom sudu u Novom Pazaru na zatvorsku kaznu od devet meseci za krivična dela lažno predstavljanje i prevaru, kao i novčanu kaznu od 100 hiljada dinara i obavezu plaćanja troškova paušala i veštačenja neuropsihijatra koji iznose ukupno devet hiljada dinara.

 

Policija je Drobnjakovića uhapsila 20. jula prošle godine zbog sumnje da je predstavljajući se kao radnik Bezbedonosno informativne agencije doveo u zabludu i oštetio više lica sa područja Novog Pazara i Raške, na taj način što im je obećavao da će ih zaposliti i za tu uslugu tražio novčanu naknadu.

 

“Od S. K. je primio 200 evra i 15 hiljada dinara, uz obećanje da će mu upisati sina u Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. Od A. K. je primio 20 hiljada dinara jer je obećao da će ga zaposliti u kamp Žandarmerije, a od Z. M. je uzeo 3.600 dinara za posao u Bezbedonosno informativnoj agenciji”, navedeno je tada u policijskom saopštenju.

 

Jedan od oštećenih koji je prosustvovao današnjem izricanju presude Nazif B. iz Novog Pazara kaže da je Drobnjakoviću dao 550 evra da ga zaposli, kao i da je zadovoljan kaznom na koju je on osuđen.

 

„Obećao mi je zaposlenje u kampu Žandarmerije u Novopazarskoj banji, a više puta mi je tražio pare za lekarsko uverenje koje je navodno trebao da vadi u Beogradu. Rokovi koje on pominjao su prolazili, on se nije javljao na telefon ili bi ga isključivao. Kasnije smo saznali da on nikada nije radio u Bezbedonosno informativnoj agenciji, već da je bio vojni vodnik“, kaže Nazif.

 

On veruje da će ovaj slučaj poslužiti kao dobar nauk svim građanima da ne veruju nepoznatim ljudima ništa dok to ne provere.

 

Prema informacijama radija Sto plus Drobnjaković je na ovaj način prevario oko 15 osoba.