Zbirke zadataka za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog školovanja, male mature, biće dostupne đacima od četvrtka, 3. februara.

Osim u knjižarama, zbirke zadataka iz srpskog jezika i matematike će od 3. februara biti dostupne i u elektronskoj formi na sajtovima Ministarstva prosvete www.mp.gov.rs i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja www.ceo.edu.rs.

Zbirke su odštampane i na jezicima nacionalnih manjina mađarskom, albanskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i bugarskom jeziku.

Kako je saopšteno zbirke zadataka za polaganje male mature zvanično će predstaviti ministar prosvete Žarko Obradović na konferenciji za novinare 3. februara.

Đaci osmog razreda prvi put ove godine polažu završni ispit, „malu maturu“, čiji će se rezultati vrednovati pri upisu u srednju školu.

Kako je najavljeno završni ispit se prve godine polaganja neće mnogo razlikovati od dosadašnjih kavlifikacionih ispita za upis u srednje škole, i dalje će se rešavati testovi iz srpskog jezika i matematike.