Atletičari Novog Pazara završili su pripreme u Ulcinju, a trener tog kluba Rifat Zilkić ocenio je da će boravak na crnogorskom primorju najviše koristiti mladim takmičarima.

„Imali smo i dobru stazu i zadovoljavajuće uslove. Na početku nas je pratilo toplo vreme, ali su kišni dani učinili da se nešto ranije vratimo u Novi Pazar. Nismo propuštali treninge, a to će najviše koristiti našim najmlađim članovima. Neki od njih su prvi put na ovakvim pripremama i treba da osete atmosferu“, rekao je Zilkić radiju Sto plus.
 
Novopazarci će 27. januara nastupiti na Svetosavskoj uličnoj trci u Valjevu, 2. februara očekuje ih Beli kros u Beogradu, a 15. februara Sretenjska trka u Ušću.

„U Valjevu će nas predstavljati kombinovana ekipa, na ‘permit’ Belom krosu bićemo u najjačem sastavu, a zatim ćemo nastupiti na uličnoj trci koju organizuju komšije iz Ušća“, kazao je Zilkić.

On je izrazio očekivanje da će Amela Terzić trčati 9. februara u turskom Čankiriju, kao pojačanje ekipe Mersina u tamošnjoj Kros ligi.

„Trebala je da nastupi i 26. januara na drugom od ukupno četiri zimska takmičnja u Kros ligi Turske, koja će imati i četiri jesenja krosa u različitim gradovima. Ispao je problem sa licencom, koju nije lako obezbediti“, rekao je Zilkić.

M. Minić