Zukorlićeva Islamska zajednica neće danas protestovati


Veruočitelji iz Islamske zajednice u Srbiji odložili su za danas zakazani protest ispred Vlade „do daljnjeg“, izjavio je jutros potpredsednik Mešihata te zajednice
Rešad Plojović.

Protest je odložen zbog toga što smo dobili informaciju o tome da je Vlada Srbije dobila oštro upozorenje iz Brisela da promeni svoje neodgovorno ponašanje prema Bošnjacima i Sandžaku, kazao je Plojović agenciji Beta.

On je dodao da Islamska zajednica u Srbiji zbog toga daje priliku Vladi Srbije da promeni svoje odluke i diskriminatorske postupke na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Plojović je napomenuo da je protest odložen do daljnjeg na predlog lidera Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.

Predstavnici Islamske zajednice Srbije čiji je lider Adem Zilkić, najavili su ranije da će ukoliko Zukorlićeve pristalice održe skupi oni u isto vreme i na istom mestu organizovati protest kako bi podržali odluke Vlade Srbije.

Veroučitelji Islamske zajednice u Srbiji, protestuju zbog promene sastava vladine Komisije za versku nastavu u koju je umesto dva predstavnika islamskih zajednica izabran samo Adem Zilkić kao predstavnik Islamske zajednice Srbije.