On je kazao da je “ekonomski razvoj autonomija Sandžaka”, ali da se neće libiti da traže decentralizaciju Srbije.

“Zalagaćemo se da Srbija i Crna Gora uđu u Evropsku uniju i da se formira prekogranična regija Sandžak. To je ekonomski projekat za najsiromašniju regiju na Balkanu. Sandžak je most spajanja, Srbije i Crne Gore, Srba, Bošnjaka, Crnogoraca i Albanaca”, poručio je Zukorlić.

On je istakao da su, zahvaljujući njihovom osnivaču Muameru Zukorliću, realizovani kapitalni infrastrukturni projekti u Sandžaku, poput autoputa preko Pešteri, moderne nove škole u Sjenici, kao i najavljeni projekat Kliničkog centra u Novom Pazaru.

Zukorlić je najavio da će se zalagati za izgradnju pruge od Raške do Novog Pazara i što brži završetak gasovoda od Brusa.

Kao garant ispunjenja tih infrastrukturnih projekata, on je naveo da Stranka pravde i pomirenja u Beogradu ima partnera u vidu Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

“Iako se baš ne slažemo u svemu sa njima, našli smo se na zajedničkim temama. Glavni odbor stranke je podržao Vučića da bude naš kandidat za predsednika i za to smo izneli 13 argumenata. Mi smo partneri sa njima, a ne privesci”, rekao je Zukorlić.

Kao razloge za podršku Vučiću, naveo je uklanjanje nepravde prema Bošnjacima, ulazak u Vladu Srbije, preuzimanje državnih ustanova u Sandžaku, popravljanje nacionalne zastupljenosti zaposlenih u njima, kao i jedinstvenu islamsku zajednicu.

Zaposlenim u Gradskoj upravi Novog Pazara, javnim preduzećima, prosvetnim i zdravstvenim radnicima poručio je “da će ih osloboditi” nakon izbora, a privrednicima da će im “skinuti poresku upravu sa grbadže”.