“Potpisali smo ugovor do leta, uz opciju da ga automatski produžimo na još godinu, ako ostvarimo zajednički cilj i domognemo se Evrope. Dolaskom Djuričkovića, kompletirali smo ofanzivni deo tima”, rekao je generalni sekretar Pazaraca Fikret Medjedović.

Djuričković (31) je jesenas na sedam utakmica postigao gol za Kolubaru, a najbolji fudbal igrao je sredinom prošle decenije, kada je iz Niša prešao u Partizan.

On je prošao omladinske škole niškog Radničkog i Crvene zvezde, a tokom karijere nastupao je i za kragujevački Radnički 1923, grčki Ksanti i Napredak iz Kruševca.

Pre Djuričkovića, u Novi Pazar je takodje iz Kolubare stigao Miloš Filipović, koji može da pokrije nekoliko pozicija na sredini terena.

Pazar je napustio štoper Slavko Damjanović, čiji je novi klub indijski Džamšedpur, kao i krilo iz Južnog Sudana Kur Gai Kur.

S novim trenerom Aleksandrom Stankovićem, Novi Pazar će 20. decembra početi pripreme za nastavak sezone, a počev od 12. januara planiran je dvonedeljni boravak u Antaliji, gde će biti odigrano pet kontrolnih utakmica.

Prvi rival Pazarcima 14. januara biće madjarski Vašaš, posle čega slede prijateljski mečevi sa Kapazom iz Azerbejdžana (16. januar), poljskim Stalom iz Mjeleca (18. januar), Ridom iz Austrije (20. januar) i gruzijskim Dinamom iz Batumija (26. januar).